Alena Štraubová


Alena Štraubová literaturu milovala už odmalička. Nejprve jen jako čtenář, později i jako tvůrkyně. Literatura se promítá do každého aspektu jejího života, proto se ji spolu s českým jazykem rozhodla studovat na Pedagogické fakultě UK v Praze. Momentálně své knižní nadšení předává i svým studentům jakožto učitelka českého jazyka a literatury na střední škole.

Související akce a aktuality:

Přichází Lásky čas

Přichází Lásky čas
Blíží se květen, měsíc zamilovaných, a proto jsme si pro vás připravili dvě skvělé romantické novinky. Můžete se těšit nejen na další příběh z pera Mariany Zapaty (Stačí si počkat), který vyjde na začátku května, ale už tento týden se na pultech knihkupectví objeví jiná třešnička na dortu plném romantiky – Lásky čas.

MAKING OF 5: Léto mezi řádky

MAKING OF 5: Léto mezi řádky
Práce na obálce Léta mezi řádky byla poměrně specifická a zároveň to pro nás byla značná výzva – pracovali jsme totiž se zahraniční ilustrátorkou Venessou Kelley, kterou si navíc vybrala sama autorka. Podobné „experimenty“ můžou skončit buď velkým průšvihem, nebo něčím úžasným. Určitě si dovedete představit naše nadšení, když nastal právě druhý případ 😀. A dnes vás vezmeme do zákulisí přípravy téhle krásné letní obálky.

Rozhovor s Alenou Štraubovou, autorkou Léta mezi řádky

Rozhovor s Alenou Štraubovou, autorkou Léta mezi řádky
Neuspěli jste v letošní Hvězdě inkoustu? Nevěšte hlavu, i tak vám u nás může vyjít kniha. Třeba jako Aleně Štraubové, autorce knihy Léto mezi řádky. O tom, proč se její rukopis neumístil v předloňské Hvězdě inkoustu na stupních vítězů, ale i o mnoha dalších zajímavostech a postřezích ze života téhle talentované mladé autorky se dočtete v následujícím rozhovoru.