Naší republice je 100 let


Jiří Martínek, RNDr.

Oslavme sté narozeniny naší republiky!

V roce 2018 oslavíme sto let od založení naší republiky. Za tu dobu ušla velmi dlouhou cestu, na které ji provázely vzestupy i pády, prohry i vítězství. Všechny tyto události a skutky se zapsaly do historie a vytvořily základ pro to, čím je naše republika dnes.

Pojďme si proto připomenout vše důležité, co se za uplynulých sto let odehrálo. Zavzpomínejme na to, co jsme dokázali vybudovat, ale i zničit. Připomeňme si, kde máme kořeny a inspirujme se tím, co nás proslavilo ve světě.

• historie vzniku státu od roku 1918 do roku 2018

• státní uspořádání

• přelomové okamžiky

• symboly naší země

• hospodářské, kulturní, sportovní a vědecké úspěchy

• slavní Češi a Češky

… a spousta dalších informací, které by měl každý o své zemi znát a vědět.

Více
229 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Výhra ceny Jaroslava Golla

Výhra ceny Jaroslava Golla
| Zprávy z redakce

Naše redaktorka Jitka Pastyříková se v pátek 30. 8. zúčastnila slavnostního vyhlášení Chlumecké literární ceny Jaroslava Golla 2019 v chlumeckém zámku Karlova koruna. Město Chlumec nad Cidlinou si cenou připomíná svého rodáka – historika, pedagoga a spisovatele Jaroslava Golla.

Více informací

Detailní informace

Počet stran 108
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 04.10.2018
Formát 167x220 mm
Hmotnost 0,402 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Hana Vavřinová
EAN 9788025338759
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Jiří Martínek, RNDr.

Jiří Martínek, RNDr.

Jiří Martínek se narodil v Praze. Vystudoval geografii a historii na univerzitách v Praze a v Hradci Králové. Pracuje v Historickém ústavu Akademie věd ČR a přednáší také na vysokých školách (Praha, Ústí nad Labem). Je ženatý a má dva syny. Publikuje jak odborné práce, věnované hlavně dějinám přírodních věd a cestovatelství, tak popularizační knihy o českých i světových dějinách, ale také spolupracoval na řadě atlasů a turistických průvodců. Jeho hlavním koníčkem je rodina, cestování, ale také dobré pivo a sýry :)

Zobrazit profil autora