Devátý spolek


Leigh Bardugo

Mysteriózní román z prostředí elitní univerzity od bestsellerové autorky Leigh Bardugo!

Královna young adult debutuje s mystery románem pro dospělé!

Alex Sternová je jiná než ostatní prváci na Yale. Jako jediná přežila děsivý, dosud nevyřešený masakr, a ačkoliv nedokončila školu, dostala nabídku na této prestižní univerzitě studovat. Volná vstupenka mezi elitu má ale háček. Během studia musí monitorovat podezřelé aktivity yaleských tajných spolků – organizací, mezi jejichž členy patří slavní, bohatí a vlivní lidé minulosti i současnosti.

Když v kampusu najdou mrtvou dívku, ona je jediná, kdo nevěří líbivě učesanému vysvětlení, se kterým přišla policie. Alex totiž moc dobře ví, že tajné spolky jsou hrozivější a podivnější, než si kdo vůbec umí představit. Zahrávají si se zakázanou magií. Oživují mrtvé. A jejich kořistí se někdy stávají i živí…

Více
399 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Od překladatelky Devátého spolku

Od překladatelky Devátého spolku
| Zprávy z redakce

„Románem Devátý spolek mě Leigh Bardugo zpočátku zaskočila. Po dvou jejích knížkách, které jsem překládala, jsem byla zvyklá na svérázný svět grišů, na její poetické pohádky,“ říká překladatelka Dana Chodilová.

Více informací

Další tituly ze série "Devátý spolek"

Detailní informace

Žánr román
fantasy
Počet stran 496
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.10.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,76 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Ninth House (Ninth House Series #1)
Původní jazyk angličtina
Překladatel Dana Chodilová
EAN 9788025348673
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo se narodila v Jeruzalémě, ale vyrůstala v Los Angeles. Po ukončení studií na Yaleově univerzitě pracovala v reklamě, v novinách a nakonec i jako maskérka a odbornice na speciální efekty. V roce 2012 vydala svou první trilogii Griša, která se ihned stala bestsellerem New York Times a USA Today. Na její úspěch navázala sérií Šest vran. V současné době autorka žije a tvoří v Hollywoodu.

Zobrazit profil autora