Zdeněk Svěrák – PO STRNIŠTI BOS


Zdeněk Svěrák

Autoři takové literatury nejen vzpomínají na to, co viděli a slyšeli, ale také si vymýšlejí a fantazírují, aby jejich příběh stál za řeč. V knížce vyprávím o tom, jak byl malý kluk přesazen z města na venkov a co to udělalo s jeho duší.

Není to kronika mého dětství ani naší rodiny, chtěl jsem, aby to byla krásná literatura. Autoři takové literatury nejen vzpomínají na to, co viděli a slyšeli, ale také si vymýšlejí a fantazírují, aby jejich příběh stál za řeč.

V knížce vyprávím o tom, jak byl malý kluk přesazen z města na venkov a co to udělalo s jeho duší. Jsem to já a nejsem to já. Je to mozaika, v níž jsou některé kamínky pravé a jiné přidané. Ale vy byste neměli poznat, který je který.

Zdeněk Svěrák

Více
229 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr povídka
Počet stran 96
Datum vydání 10.10.2013
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,302 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025318201
Věk od 0
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Autor

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák je oblíbený český dramatik, scenárista, herec, autor písničkových textů a spisovatel. Je také jedním z tvůrců nesmrtelného Járy Cimrmana. Za svou literární tvorbu získal řadu ocenění, je trojnásobným nositelem ceny čtenářů Magnesia Litera. Mezi jeho nejčtenější knihy patří Povídky, Nové povídky, Po strništi bos, Pan Buřtík a pan Špejlička a Filmové příběhy. Stojí také za večerníčkovým seriálem Radovanovy radovánky.

Zobrazit profil autora