Zdeněk Svěrák – FILMOVÉ PŘÍBĚHY


Zdeněk Svěrák

Beletristické zpracování filmových povídek – předloh k filmům Kolja, Obecná škola, Vratné láhve a Po strništi bos.

Oblíbený bestsellerový autor Zdeněk Svěrák má pro vás další skvělou knihu!

Tentokrát se můžete těšit na beletristické zpracování filmových povídek – předloh k filmům Kolja, Obecná škola a Vratné lahve; plus Po strništi bos, která na své filmové zpracování teprve čeká. Typický humor Zdeňka Svěráka a jeho hravost, kterou ve svých knihách používá, slibují poutavé čtení!

Filmová povídka je předloha pro budoucí film. Režisér si ji čte a představuje si – většinou líp než její autor – jak by vyprávění vypadalo na plátně. Když usoudí, že dobře, ve spojení s dramaturgem donutí autora ke změnám a škrtům a k napsání scénáře.

Čtenář této knížky dostává povídky už ve finální podobě, a bude si většinou vybavovat, jak je natočil řežisér Jan Svěrák.

Více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr povídka
Počet stran 344
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.10.2015
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,777 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025324653
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Autor

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák

Zdeněk Svěrák je oblíbený český dramatik, scenárista, herec, autor písničkových textů a spisovatel. Je také jedním z tvůrců nesmrtelného Járy Cimrmana. Za svou literární tvorbu získal řadu ocenění, je trojnásobným nositelem ceny čtenářů Magnesia Litera. Mezi jeho nejčtenější knihy patří Povídky, Nové povídky, Po strništi bos, Pan Buřtík a pan Špejlička a Filmové příběhy. Stojí také za večerníčkovým seriálem Radovanovy radovánky.

Zobrazit profil autora