Trnitá kletba


Anežka Kočová

I křehká krása může zabíjet.

Když bohyně Flora umožnila obyvatelům Plantae pěstovat a ovládat rostliny pouhou silou vůle, bylo to pro ně požehnání. Teď ale příroda začala chřadnout. Voda se vytrácí, lesy mizí, půda přestává plodit. A boj mezi provinciemi se začíná vyhrocovat. Zatímco Potravináři z Východu a Parfumisté z Jihu se vyhřívají ve světle královské přízně, Vojáci ze Západu a Traviči s Léčiteli ze Severu jsou na okraji společnosti.

Osmnáctiletá Convallaria Leroyová se chce stát Travičkou. Ti jsou ale od neúspěšného atentátu na krále pronásledováni. Ačkoliv se snaží držet stranou, je shledána vinnou za četbu knih a odvlečena do hlavního města Flosu k popravě. Od smrti ji zachrání tajná dohoda s guvernérem Západu, se kterým se pustí do pátrání po odpovědích na otázky, které nedají mnoha lidem spát. Co skrývají neprobádaná místa floského paláce? Proč se bohyně Flora odmlčela? Jde zachránit Plantae před katastrofou, které se na ni řítí?

Bude tichá a neprůbojná dívka pouhým pěšcem v nemilosrdné hře osudu, nebo ho vezme do svých rukou?

Více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Rozhovor s Anežkou Kočovou, autorkou Trnité kletby

Rozhovor s Anežkou Kočovou, autorkou Trnité kletby

Když jsme za redakci vybírali svoje tipy na HumbookAwards 2023, nejčastější jméno, které padalo v kategorii Český knižní debut, bylo Anežka Kočová a její kniha Trnitá kletba. Anežka je neskutečně talentovaná autorka s bohatou fantazií, a pokud máte rádi české autory, její prvotinu byste rozhodně neměli minout. Stejně jako následující rozhovor, ve kterém se dozvíte víc nejen o autorce samé, ale i o jejím procesu tvoření a o knize, která (jak doufáme) má letos velkou šanci mezi čtenáři uspět.

Více informací

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 31.08.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,346 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jaroslav Kratochvíl
EAN 9788025363850
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená