Nové příběhy se šťastným koncem – Šikovný syslík


Zuzana Pospíšilová

Překoná nemocný syslík těžké chvilky? Příběh z české přírody, který se skutečně stal.

Krásný příběh o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířátka.

Kája a Lenka mají novou spolužačku z Ukrajiny. Natálka zatím neumí moc dobře česky, zato velmi pěkně fotí. Holky napadne, že by ji mohly vzít do nedaleké syslí kolonie, kde by se daly pořídit zajímavé snímky. Během pozorování roztomilých hlodavců si všimnou mláďátka ležícího opodál. Vypadá to, že už nežije, když ale pohne tlapkou, děti si uvědomí, že ještě nic není ztraceno. Jak ale poskytnout malému syslíkovi rychlou pomoc?

Více
199 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 03.11.2022
Formát 129x193 mm
Hmotnost 0,245 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Zuzana Slánská
Číslo dílu 13
EAN 9788025361054
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Zuzana Pospíšilová

Zuzana Pospíšilová

Vystudovala psychologii na Masarykově univerzitě v Brně, od roku 1999 pracovala jako psycholožka v Dětském rehabilitačním stacionáři a posléze ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Má dvě dcery, díky kterým se začala věnovat psaní. Od roku 2005 jí začaly vycházet první knihy. Od té doby v mnoha nakladatelstvích vyšla již řada knih s jejími pohádkami, příběhy, verši a hádankami. Také vytvořila řadu textů pro dětská leporela.

Knihy Lumpíček a Rošťanda nebo Bez práce nejsou koláče byly oceněny na Polabském knižním veletrhu. Kniha Knihovnické pohádky získala cenu knihovníků v soutěži SUK – Čteme všichni. Některé pohádkové příběhy se dočkaly i rozhlasového zpracování, jako například Pohádky pod polštář, Vánoční pohádky a Zlobivé pohádky.

V současné době už se věnuje jen literární tvorbě pro děti. V nakladatelství Albatros jí vyšla úspěšná kniha Baobaba a jiné příběhy.

Zobrazit profil autora