Nové příběhy se šťastným koncem – Nezbedný mýval


Zuzana Pospíšilová

Najdou děti pro chlupatého mývala nový domov? Příběh z české přírody, který se skutečně stal.

Příběh z české přírody, který se skutečně stal!

Eliška a Pája tráví týden u babičky a dědečka. Pája chce spát sám v pokojíku na půdě, ale v noci ho tam straší podivné zvuky. Aby těch záhad nebylo málo, z kurníku se začnou ztrácet vajíčka a ze psí misky granule. Děda se rozhodne nastražit fotopast a ta na střeše zachytí mývala. Je to vůbec možné? Od místního myslivce se dozvědí, že mývalové k nám do volné přírody nepatří. Ne každá záchranná stanice je však dokáže chovat. Najdou pro chlupáče nový domov?

Více
199 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 136
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.09.2021
Formát 129x193 mm
Hmotnost 0,249 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Zuzana Slánská
Číslo dílu 8
EAN 9788025352670
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Zuzana Pospíšilová

Zuzana Pospíšilová

Vystudovala psychologii na Masarykově univerzitě v Brně, od roku 1999 pracovala jako psycholožka v Dětském rehabilitačním stacionáři a posléze ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Má dvě dcery, díky kterým se začala věnovat psaní. Od roku 2005 jí začaly vycházet první knihy. Od té doby v mnoha nakladatelstvích vyšla již řada knih s jejími pohádkami, příběhy, verši a hádankami. Také vytvořila řadu textů pro dětská leporela.

Knihy Lumpíček a Rošťanda nebo Bez práce nejsou koláče byly oceněny na Polabském knižním veletrhu. Kniha Knihovnické pohádky získala cenu knihovníků v soutěži SUK – Čteme všichni. Některé pohádkové příběhy se dočkaly i rozhlasového zpracování, jako například Pohádky pod polštář, Vánoční pohádky a Zlobivé pohádky.

V současné době už se věnuje jen literární tvorbě pro děti. V nakladatelství Albatros jí vyšla úspěšná kniha Baobaba a jiné příběhy.

Zobrazit profil autora