Leviar - Králova mlha


Aleš Diviš

Hrdinská fantasy plná zvratů, napětí a úžasné magie

Sylothys, rozmanitá říše pěti království bez jediného krále, je v nebezpečí. Nekonečný příliv satyrů a mlhy neustává a hrozí, že celou zemi zahalí bílá tma.

Zloděj Nydeon a jeho pět přátel nehodlají jen nečinně přihlížet a rozhodnou se vyrazit do boje. Pomoci jim mohou nejen jejich síla a důvtip, ale i magické schopnosti Leviar. Kouzelná moc je sice považována za prokletí, ale její správné použití může dokázat nemožné. Třeba i rozhodnout bitvu proti Bílému králi, který šíří zkázu a smrt…

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Rozhovor s Alešem Divišem, autorem Leviaru

Rozhovor s Alešem Divišem, autorem Leviaru
|

Tento týden u nás vychází Králova mlha – první díl fantasy série Leviar, na kterou jsme se v redakci opravdu těšili. Tenhle napínavý příběh potěší všechny milovníky fantasy bez ohledu na věk i pohlaví a vrátí je do doby, kdy hltali Hobita a Pána prstenů. Osobití hrdinové, propracovaný svět, mytický nepřítel s neskutečnou silou – nic z toho tady nechybí. O vzniku příběhu, ale nejen o něm jsme si na dálku povídali s autorem Leviaru Alešem Divišem.

Více informací

Detailní informace

Žánr fantasy
Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.03.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,509 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025356128
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Aleš Diviš

Aleš Diviš

Aleš Diviš se narodil a žije na jižní Moravě v blízkosti města Znojma. Navštěvoval Univerzitu Pardubice, odkud si s sebou na Moravu přivezl bakalářský titul v oboru Anglický jazyk – specializace v pedagogice. Pro učitelskou dráhu se však nakonec nerozhodl a místo toho se již řadu let živí jako grafik a retušér. Ke  psaní ho přivedla jeho bujná představivost. Ačkoliv ho životem provází už od dětských let, přenést své vidiny a nápady na papír se nakonec rozhodl až téměř ve třiceti. Nejlépe se mu píše v noci, kdy v místnosti svítí pouze displej obrazovky. Kromě knih má rád videohry, ve kterých nad efekty převažuje příběh, a jeho nejoblíbenější slovo je dobrodružství. Fiktivní svět Sylothys, do kterého je zasazena knižní série Leviar, vnímá jako svůj splněný sen.

Zobrazit profil autora