Noc pro chrliče


Filip Kalčák

Údery mečů, výstřely křesadlových pistolí, ale i intriky a humor. Strhující fantasy, která osloví nejen fanoušky Zaklínače.

Svět se roztrhl vejpůl. Každý den a každou noc se světloplaší a temnoplaší lidé perou v Šerostraní o životní prostor. Jedni pobývají ve stínu tmy a umírají při kontaktu se svitem slunce či pouhé lucerny, druzí se krčí v prosvětlených domech pokaždé, když přijde soumrak. Jedno však mají společné – všichni znají legendu o mytickém pokladu ukrytém na nedosažitelném místě zvaném Akvabanka.

Politický rozvrat a začínající válka však mnohé změnily. Kořistníci, dobrodruzi i žoldáci se začali šikovat za jediným cílem – nalezením bájného bohatství.

Za vábením rubínů se vydává i prostořeký bard Velihra, jeho přítel Kouzliván a charismatická Šestka. Úplně nechápou, proč se k nim tato okouzlující žena připletla a proč se snaží svými podmanivými slovy vymluvit bardovi díru do hlavy. Poprvé se všichni setkali na maškarním plese v loveckém zámečku, kde se objevila i postava v masce chrliče a s krví na rukou. Tato noc jim změnila život...

Více
369 Kč Doporučená cena
V prodeji

Rozhovor s Filipem Kalčákem, autorem Noci pro chrliče

Rozhovor s Filipem Kalčákem, autorem Noci pro chrliče

Ačkoli je fragmentí autorská „stáj“ genderově trochu nevyvážená a zejména ve sféře původní české fantasy u nás převládají autorky, občas se objeví skvělý rukopis i od mužského autora. Jedním ze zatím posledních takových rukopisů byla Noc pro chrliče od skvělého Filipa Kalčáka. Příběh plný humoru, magie a dobrodružství, jehož rozuzlení na poslední stránce váš určitě překvapí. A co o knize a svém vlastním tvůrčím procesu říká sám autor? To si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.

Více informací

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 20.07.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,4 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Petr Mlejnecký
EAN 9788025363188
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor

Filip Kalčák

Filip Kalčák

Filip Kalčák – tvůrce diverzifikovaný na tři strany slova. V psaní, hudbě a humoru. Jeho tvůrčí kaskáda započala touhou napsat román. Sen se po letech práce zhmotnil ve fantasy románu Noc pro chrliče. Filip vystudoval žurnalistiku a jako redaktor i moderátor působí v předních tuzemských médiích. Pod přezdívkou EFKEJ se věnuje muzice a v rámci projektu PrehiStories zase sytí svou bavicí složku osobnosti. Rád si přečte Jméno větru i Jméno růže. Nemá rád stereotyp a hlívu ústřičnou. Více o autorovi na webu www.efkej.cz.

Zobrazit profil autora