Balada mrtvého světa


Alžběta Bílková

Nezkrotná magie Starého světa povstává. Fantasy od první vítězky Hvězdy inkoustu.

Před stovkami let rozdělila magická apokalypsa svět vedví. Nikdo přesně neví proč, a Hledačka Robin Pembertonová doufá, že se stane první vědkyní, která na to přijde. Neváhá proto riskovat a podnikat cesty do Starého světa, ve kterém magie ještě funguje, je ale vrtkavá a může zabíjet.

Kai Austen – kapitán jednotky strážců Hranice o tom ví své. Jeho bratr vědkyni na jednu z výprav doprovázel a už se nevrátil. Kai jí to nemůže zapomenout a během vzájemné potyčky ji pronásleduje skrze Hranici až na druhou stranu. Kvůli všudypřítomným hrozbám uzavřou křehké spojenectví a brzy zjišťují, že magie Starého světa začala hnít. Dokážou včas odvrátit blížící se konec, který může pohltit celý kontinent?

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Počet stran 352
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.09.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,415 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Lukáš Vašut
Číslo dílu 1
EAN 9788025363881
Věk od 13
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Alžběta Bílková

Alžběta Bílková

Alžběta Bílková se narodila v roce 1994 v Praze. Vystudovala magisterský obor Dějiny evropské kultury na Katolické teologické fakultě při UK. Psaní se věnuje od dětství, její debutová kniha Z Kouře a kamene vyhrála první ročník soutěže Hvězda inkoustu u nakladatelství Fragment, po ní následovala slovanskou mytologií inspirovaná fantasy Kosti Mraza. Její povídky figurují v antologiích Nejkrásnější dárek (Yoli, 2020), Krásky a vetřelci (Epocha, 2021) a Všechny barvy duhy (Yoli, 2021). Ve volném čase se kromě psaní věnuje čtení, filmové a seriálové tvorbě, hraním TTRPGs (většinou) jako Dungeon Master, v letních měsících působí jako vedoucí na dětském táboře. Společně s knižní bookstagramerkou a youtuberkou Zuzkou (@Zuzkaanotuje) natáčí a vydává podcast Holky jdou na draka, zaměřený na fantastiku.

Zobrazit profil autora