Hvězdopravec


Martin Bečan

Výjimečná představivost, originální vize, úžasný příběh. Novinka od autora titulu Kaziměsti.

Jsou světy v našich hlavách opravdovější než ty, ve kterých skutečně žijeme?

Konec studia na vysoké se blíží a Mikuláš Koperník by měl už brzy vykročit do dospělosti. Ta představa ho ale vůbec netěší. Když se mu naskytne možnost tento okamžik oddálit a vstoupit místo do reality do světa fantaskních příběhů, neváhá ani minutu.

Dostane se do snových krajin, jimž ze svého trůnu na hoře z pánevních kostí vládne despotický tyran. Dokáže ho Mikuláš jen s pomoci mrtvé neandertálské ženy a sourozenců tvořených hvězdným prachem svrhnout?

Snový svět, ve kterém se oceán vlévá do nebe a po zemi kráčí medvědice velikosti pohoří, se může jevit jako úžasné místo. Je život v něm ale opravdu lepší než vyhlídka na běžný život a obyčejnou práci v kanceláři? Vrátí se Mikuláš do reality, nebo se rozhodne upadnout do věčného spánku a svět snů už nikdy neopustí? Leda že by existovala možnost pobývat v obou realitách zároveň...

Více
329 Kč Doporučená cena
V prodeji

MAKING OF 2: HVĚZDOPRAVEC

MAKING OF 2: HVĚZDOPRAVEC

V prvním článku naší nové série Making of jsme se dozvěděli, co obecně znamená práce na rukopisu a jak probíhají první kontakty mezi autorem a nakladatelstvím. Dnes se detailněji podíváme na to, jak taková práce konkrétně vypadá a jaké změny musel při editaci své knihy udělat autor Kaziměstů Martin Bečan.

Více informací

MAKING OF 1: HVĚZDOPRAVEC

MAKING OF 1: HVĚZDOPRAVEC

Co znamená a jak vlastně vypadá redakční práce na rukopisu? Co všechno tahle čtyři slova obnáší? To vám v nové sérii článků „Making of“ osvětlí náš redaktor a zároveň aktivní spisovatel Vojtěch Záleský. V prvním článku na toto téma si o radostech i strastech přípravy knihy povídal s Martinem Bečanem.

Více informací

Detailní informace

Žánr YA fantasy
Počet stran 280
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 25.03.2021
Formát 145x210 mm
Hmotnost 0,487 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025350393
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

ctemeceskeautory.cz - Recenze: Hvězdopravec (Martin Bečan)


... „Mikuláš neztělesňuje dokonalého protagonistu, naopak se musí rvát s komplexy, řešit problémy a objevovat své přednosti.“ ...

Autor

Martin Bečan

Martin Bečan

Martin Bečan napsal Hvězdopravce, Kaziměsty, několik povídek prapodivných žánrů a nepřeberné množství reportáží, rozhovorů a novinových článků. Vystudoval žurnalistiku a sémiotiku a v tuhle chvíli dokončuje doktorát z literární teorie. Jako novinář má zkušenosti s prací v časopisech, novinách, rozhlase i televizi. Cizí mu ale nejsou ani řemesla literárního redaktora nebo korektora. Na živobytí si vydělává v PR agentuře. Pochází z Mohelnice, žil a studoval v Olomouci a Praze, která mu poskytuje útočiště i teď, a často bývá k vidění v Plzni. Ve volném čase natáčí podcastový seriál Díra.

Zobrazit profil autora