Hraju, abych žil


Lze vyměnit normální život za život ve virtuální realitě? Jedna z nejúspěšnějších sérií žánru LitRPG.

Hraju, abych žil 6 – Válka

Hraju, abych žil 6 – Válka

Magické plameny běsní, ocelové čepele se taví, bohové se mezi sebou perou. Bitva o Velechrám jde do finále. Příšery z Jiného světa pronikají přes hranici mezi realitami a prolévají krev v ulicích měst na planetě Zemi. Co má v téhle situaci dělat Gleb? Zatvrdit se a zmasakrovat všechny nepřátele? Zabrat si pro sebe opuštěné hrady a nikomu nepatřící lokace? Vrhnout se na pomoc ženě, která za něj položila život? Nebo se pokusit rozbít jackpot a najít cestu domů, na Zemi?

Číst více
Hraju, abych žil 5 – Bitva

Hraju, abych žil 5 – Bitva

Území ruského klastru se otřásá pod nohama pochodujících vojsk. Bohové se zlobí, sítě tajných služeb se rvou jako smečky psů. Statisíce rozumných bytostí se řežou navzájem. Tohle už není herní quest ani meziklanová potyčka o ovládnutí perspektivní lokace. Tohle je válka! Z Gleba se stal skutečný vůdce sil odporu. Na svých zádech cítí vyděšené pohledy dětských očí. Slyší tlukot srdcí, která do něj vkládají veškeré své naděje. Může je snad zklamat?

Číst více
Hraju, abych žil 4 – Inferno

Hraju, abych žil 4 – Inferno

Látka, z níž je utkána realita, praská ve švech. Vesmír se mění v souladu se spontánními touhami a přáními hráčů, a v Jiném světě se rodí Inferno. Dimenze obývaná arcidémony a pány pekel, jejichž úkolem bude ztrestat ty největší zločiny a zvěrstva. Na Glebových bedrech leží nejedno břímě. Dokáže si poradit i v situaci, kdy se pláně Inferna otřásají pod nohama pochodujících šiků?

Číst více
Hraju, abych žil 3 – Dluh

Hraju, abych žil 3 – Dluh

Realita virtuálního světa, ve kterém žijí vtažení hráči, je čím dál barvitější. Pupeční šňůra spojující Jiný svět se Zemí se však stále ztenčuje a ani Bezejmenný už není s to odvrátit hrozící katastrofu. V této houstnoucí atmosféře potká Gleb ruskou dívku, která právě jako zázrakem unikla z čínského virtuálního otroctví. Nedokáže být hluchý k jejím prosbám a nabídne jí pomoc. Jaké však mají šance, když svět okolo spěje k nevyhnutelnému střetu?

Číst více
Hraju, abych žil 2 – Klan

Hraju, abych žil 2 – Klan

Gleb se v Jiném světě ještě ani nestačil zorientovat a už se zapletl do vysoké hry o moc a bohatství. Původně bezstarostný svět věčného života se totiž stal s přibývajícím počtem vtažených hráčů předmětem zájmu mocenských a finančních kruhů. S pomocí věrných přátel, bezpečným zázemím klanu a přízní virtuálních bohů se proto Gleb pouští do boje o udržení Jiného světa v té podobě, v jaké ho poznal. Jako místo, kde lze žít důstojně a beze strachu.

Číst více
Hraju, abych žil 1 – Jiný svět

Hraju, abych žil 1 – Jiný svět

Pohltila tě hra někdy natolik, až jsi zapomněl na svět okolo? Světem 30. let 21. století hýbe záhadný fenomén vtažení: vědomí hráče online hry se oddělí od těla a zůstane uvězněno ve virtuální realitě. Gleb neměl na výběr, nevyléčitelná nemoc ho donutila vtažení záměrně podstoupit. Ve hře ho čeká věčný život, noví přátelé, láska a nekonečné dobrodružství v úchvatném světě meče a magie.

Číst více