Bohové Olympu


Znovu se setkáme s hrdiny první Riordanovy série s Percym Jacksonem. Do Tábora polokrevných přicházejí další hrdinové. Čekají na ně další a další dobrodružství. Znovu se na scéně objeví Percy Jackson, ale tentokrát v Táboře Jupiter, což je obdoba tábora pro římské polobohy. Jejich plány naruší Proroctví sedmi, které se začínaá naplňovat. Hrdinové se musí vydat do rodiště antických bohů, krajiny Mare nostrum. Gaia, síla mocnější než všichni bohové, se totiž postupně probouzí a ohrožuje budoucnost civilizace. Čas ubíhá a posádka lodi Argo se musí vydat do boje za záchranu lidstva.

Bohové Olympu – Krev polobohů

Bohové Olympu – Krev polobohů

Sedm polobohů včele s Percym čeká poslední a nejtěžší boj. Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět. Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenonské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas?

Číst více
Bohové Olympu – Hádův chrám

Bohové Olympu – Hádův chrám

Čas se krátí… Bránu Smrti, tajemný průchod mezi světem živých a mrtvých ovládla Gaia se svými pomocníky. Zástupy nestvůr proudí na zem a chystají se převzít vládu nad světem. Přijdou Percy a jeho přátelé na to, jak bránu uzavřít? Dokáží se vrátit z hlubin Tartaru, nejtemnější části podsvětí, kterému vládne bůh mrtvých Hádes? Nebude to jednoduché! Řečtí a římští bohové nedokáží svým dětem pomoci a k Táboru polokrevných se blíží armáda římských polobohů, aby ho zničila...

Číst více
Bohové Olympu – Znamení Athény

Bohové Olympu – Znamení Athény

Chystá se velké setkání řeckých a římských polobohů. Posádka z Tábora polokrevných vyráží na bitevním korábu Argo do Tábora Jupiter. Jejich plány však narušuje proroctví sedmi, které se začíná naplňovat. Skupina hrdinů se proto musí vydat do rodiště antických bohů, krajiny Mare Nostrum. Podaří se jim nalézt tajemná znamení bohyně Athény, která jim v boji proti zlu pomohou? Gaia, síla mocnější než všichni bohové, se dál probouzí a ohrožuje budoucnost civilizace. Boj o záchranu lidstva pokračuje...

Číst více
Bohové Olympu – Neptunův syn

Bohové Olympu – Neptunův syn

Ztracený Percy Jackson se vrací zpět! Ztratil však paměť a neví, kdo je, odkud přišel a jaké je jeho poslání. Z hlubokého spánku se probudil u vlčice Lupy, která jej poslala do Tábora Jupiter, římské obdoby Tábora polokrevných. Všichni kolem ho považují za syna boha Neptuna, římského boha moří. Společně se dvěma členy tábora je vyslán na Aljašku. Podaří se jim osvobodit boha smrti Thanata, kterého uvěznili obři? Jaké další nebezpečí čeká Percyho, kterému se během cesty začíná vracet paměť?

Číst více
Bohové Olympu – Proroctví

Bohové Olympu – Proroctví

Není tak zlé probudit se v autobuse cestou na školní exkurzi mezi svou dívkou a nejlepším kamarádem. Pořádný malér ale je, když spolužáky nepoznáváš, nevíš ani, kdo jsi sám, a netušíš, jak ses tam vůbec ocitl! A to všechno je jenom začátek, protože na výletě v Grand Canyonu se začnou dít vážně strašlivé věci… Jason, Piper a Leo jsou nováčky v Táboře polokrevných. Čeká je nebezpečná výprava vedená záhadným proroctvím a také otázkou. Kam zmizel Percy Jackson?

Číst více