Poštovní skřítek Jaksemáš a zachráněné Vánoce


Alexandra Pageová

Kouzelné vánoční dobrodružství zahalené tajemstvím, a nejen poštovním!

Vánoce se kvapem blíží, Penny Blacková se ale svátečně necítí. Její maminka musela odjet, a tak tráví čas u strýčka Franka, který má plné ruce práce s vedením pošty a nemůže se jí věnovat. Vše se změní v okamžiku, kdy na poště narazí na roztomilé mluvící stvoření, které se pokouší ukrást dopis.

Jaksemáš ale není zloděj. Je to Třídič a brzy Penny zasvětí do fascinujícího světa ukrytého v tunelech pod ulicemi Londýna. Třídiči, samozvaní strážci ztracené pošty, zasvětili svůj život záchraně nedoručených dopisů a starají se o to, aby se šťastně dostaly ke svým právoplatným majitelům.

Jejich poslání je však v ohrožení. Zlověstný lovec krys Stanley Scrawl je považuje za nebezpečné hlodavce a chce je zneškodnit.

Podaří se Penny Třídiče zachránit a spolu s nimi i celé Vánoce?

Více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 280
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.10.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,38 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Penny Neville-Leeová
Původní název Wishyouwas
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jan Kozák
EAN 9788025365069
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

Databazeknih.cz - Poštovní skřítek Jaksemáš a zachráněné Vánoce


„Příběh samotný byl moc fajn, nápaditý, plný dobrodružství, roztomilých skřítků a hezkých momentů, kdy je vyzdvihnuta síla přátelství, pospolitosti a nutnosti si někdy vzájemně pomáhat.“

Autor

Alexandra Pageová

Alexandra Pageová

Spisovatelka dětských knih. V roce 2019 se její román Poštovní skřítek Jaksemáš a zachráněné Vánoce dostal do užšího výběru na cenu Times Chicken House a získal cenu WriteMentor Children's Novel Award. Alexandra vyrůstala mezi Anglií a Zimbabwe a vymýšlela si příběhy pro pobavení svých mladších sester a bratra. Po studiu anglické literatury se usadila v Londýně a několik let pracovala v produkčních odděleních nakladatelství Penguin, Puffin a Walker Books, než se stala projektovou manažerkou na volné noze. Ráda cestuje, plave a tráví čas s manželem a dcerou na svém oblíbeném místě, v Budapešti.

Zobrazit profil autora