Toulky po Evropě


Jiří Martínek, RNDr.

Pestrá paleta zajímavostí, které v učebnicích nenajdete!

Současná Evropa – to je více než 50 států rozkládajících se na ploše přes 10 milionů kilometrů čtverečních. Není se proto čemu divit, že v hodinách zeměpisu zbývá prostor jen na ty nejzásadnější informace. Je to škoda, jelikož každý z nich je unikát. Současnou podobu států formovaly nejen přírodní podmínky, kultura či historie, ale především lidé. Objevy a skutky řady z nich překročily hranice a nyní je zná celý svět.

Vydejte se s námi na toulky Evropou a setkáte se se slavnými Belgičany, zjistíte odkud pochází kravata, proč mají Španělé dvě příjmení nebo kdo vymyslel program Skype.

Více
349 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.08.2021
Formát 210x260 mm
Hmotnost 0,675 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Josef Fraško
EAN 9788025352458
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Jiří Martínek, RNDr.

Jiří Martínek, RNDr.

Jiří Martínek se narodil v Praze. Vystudoval geografii a historii na univerzitách v Praze a v Hradci Králové. Pracuje v Historickém ústavu Akademie věd ČR a přednáší také na vysokých školách (Praha, Ústí nad Labem). Je ženatý a má dva syny. Publikuje jak odborné práce, věnované hlavně dějinám přírodních věd a cestovatelství, tak popularizační knihy o českých i světových dějinách, ale také spolupracoval na řadě atlasů a turistických průvodců. Jeho hlavním koníčkem je rodina, cestování, ale také dobré pivo a sýry :)

Zobrazit profil autora