Proč Zeus přikoval Prométhea


Petr Kostka

Zábavný výlet do starého Řecka pro zvídavé děti.

Znáte životní osudy řeckých bohů? Co to byl Roh hojnosti? Jak vypadala antická svatba či pohřeb? Jaká řemesla byla v antice nejobvyklejší? Co Řekové s oblibou jedli? Kde se vzala slova astroláb nebo kalokagathíá?

Ve starém Řecku byla existence bohů samozřejmou součástí společnosti a ovlivňovala všechny oblasti každodenního života. Víra v zásah vyšší moci dávala lidem naději. Příběhy o bozích, polobozích a lidech s božským původem nabízely odpovědi na mnohé otázky a pomáhaly překonat těžké životní situace.

Pokud se chcete dozvědět, jak báje a mýty ovlivňovaly lidem život, pusťte se do čtení. Příběhy bohů olympského pantheonu jsou doplněny popisem různých oblastí každodenního života. Nechybí srozumitelné vysvětlení výrazů, které pocházejí z antiky, ale používáme je dodnes.

Více
199 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 72
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.02.2019
Formát 197x234 mm
Hmotnost 0,417 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Olga Tesařová
EAN 9788025340592
Věk od 11
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Petr Kostka

Petr Kostka

Vystudoval filozofii a historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Po studiích pracoval jako redaktor v nakladatelství Mladá fronta a přispíval do řady časopisů. Po roce 1989 řídil zahraniční rubriku České televize, vedl ranní vysílání Dobré jitro s ČT a později působil jako tiskový mluvčí TV NOVA. V roce 2003 přešel jako tiskový mluvčí do Senátu Parlamentu ČR, kde v roli poradce pracuje dodnes. Má tři děti a čtyři vnoučata. Jeho zájem o biblistiku a historii jej přivedl k psaní naučných knížek pro děti.

Zobrazit profil autora