Kletba vítězů


Marie Rutkoski

Některá vítězství stojí víc, než jen velký balík peněz... 1. díl bestsellerové série

Některá vítězství stojí víc, než jen velký balík peněz...

Jako dcera mocného valoriánského generála si Kestrel užívá bezstarostného života. Její osmnácté narozeniny se ale blíží a ji čeká zásadní rozhodnutí: buď se přidá k armádě, nebo se vdá.

Když jednoho dne míjí na trhu místo, kde právě probíhá prodej otroků, upoutá její pozornost mladík hrdě vzdorující ponížení, kterému je vystaven. Kestrel se impulzivně pustí do dražby a vyhraje. Vítězstvím však na sebe přivolá kletbu, jejíž následky ji budou stát mnoho.

Zakázané přátelství, které mezi nimi záhy vznikne, se stane nebezpečným nejen pro ně, ale i pro celou zemi. Kestrel – představitelka silného národa dobyvatelů a válečníků, a Arin – otrok z pokořeného národa Herranů, se totiž stanou důležitými figurkami ve vysoké politické hře plné intrik, tajemství a zrady…

Více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Další tituly ze série "Kletba vítězů"

Detailní informace

Počet stran 352
Datum vydání 13.09.2018
Formát 135x203 mm
Hmotnost 0,527 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název The Winner's Trilogy1: The Winner's Curse
Původní jazyk angličtina
EAN 9788025338209
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

Magazin.dobre-knihy.cz - Kletba vítězů


„Do Kletby vítězů jsem šla zcela bez jakýchkoliv očekávání a musím říci, že se to dost vyplatilo. Dokonce jsem si předem ani nijak zvláště nečetla anotaci či jiné názory. Od začátku do konce jsem si příběh velmi užívala pro jeho příjemné postavy, které mi hodně rychle přirostly k srdci, ale i pro nekomplikované prostředí, které je v tomto typu příběhů prostě potřeba mít.“

Autor

Marie Rutkoski

Marie Rutkoski

Marie Rutkoski patří k bestsellerovým autorům New York Times. Napsala několik románů pro děti a mládež žánru sci-fi a fantasy, včetně série The Kronos Chronicles, za jejíž první díl Cabinet of Wonders obdržela kromě jiných ocenění Indie Next Kids’ List Great Read and a Bank Street Best Children’s Book of the Year. Je také autorkou trilogie Kletba vítězů.Vystudovala literaturu na University of Iowa, žila v Moskvě a v Praze. V současnosti přednáší renesanční drama a kreativní psaní na Brooklyn Colledge a s rodinou bydlí v New York City.

Zobrazit profil autora