Noční slunce


Jiří Březina

Dobrodružný příběh o statečnosti, ztrátě a lese plném kouzelných bytostí

Když má člověk srdce na pravém místě, a k tomu je ještě silný a statečný, zvládne i ty nejtěžší úkoly!

Malá Katka nezažívá právě nejšťastnější období svého života. Zůstala sama s tátou, a navíc se z města přestěhovali na venkov. Nový dům je velký a prázdný a Katce je smutno. Ještě že je za domem les, ze kterého se začne ozývat zvláštní volání.

Katka záhy zjišťuje, že les obývají bytosti, které znala jen z pohádek. Mezi vílami si najde nové kamarádky, které ji naučí poznávat skrytá tajemství rostlin a živlů, a dokonce ji přizvou k úplňkovému tanečku!

V lese však bydlí i bytosti zla – hrůzostrašné bludičky, nebezpečný vodník i samotný démon lesa – hejkal. Odolá Katka nástrahám temné části hvozdu? Najde si kamarády i mezi dětmi ze vsi? A podaří se jí udobřit s tatínkem?

Více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 152
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 31.08.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,27 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025363836
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Jiří Březina

Jiří Březina

Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.

Zobrazit profil autora