Čáp Čenda


Zdeňka Šiborová

Autorka oblíbené pohádkové knížky Včelka Meduška vás tentokrát vezme k českému rybníku.

Konečně přišlo jaro a čáp Čenda se po dlouhém letu z teplých krajů vrátil na své hnízdo u Kuňkavého rybníka. Čápice Cecilka se těší na čapí miminka, Čenda by však jenom lenošil a chytal lelky. Kdo ale opraví poničené hnízdo a nachytá potravu pro všechny hladové krky?

V rybníku se na miminka připravují i žabky Lena a Apolena. Každá si chce pro svá vajíčka vybrat to nejbezpečnější místo.

Jak to nakonec dopadne? Budou spolu Cecilka s Čendou vychovávat čápata? Nehrozí malým žabičkám v blízkosti čapího hnízda nebezpečí?

Více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr pohádka
Počet stran 72
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.05.2021
Formát 210x270 mm
Hmotnost 0,483 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Petra Tatíčková
EAN 9788025351239
Věk od 4
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Zdeňka Šiborová

Zdeňka Šiborová

Spisovatelka Zdeňka Šiborová pochází z Radešínské Svratky, nyní žiji v Nové Vsi u Nového Města na Moravě. První dvě knížky napsala pro svoji vnučku. Jmenovaly se Pohádky pro Rozárku. Psaní se pro ni postupně stalo koníčkem. Chtěla by, aby se díky jejím knížkám děti dokázaly dívat kolem sebe a naučily se vnímat krásy naší přírody, proto pro ně napsala knížky Kravička Berta a její strakatá cesta za slávou a Včelka Meduška – pohádky z včelího úlu. Zatím poslední knížkou je vodnická pohádka Vodník Mokřálek a zlatá šupinka.

Zobrazit profil autora