Temný fantasy román o společnosti, která staví krásu nadevše

V honosném světě Orléans je krása nade vše. Lidé se zde rodí šedí a pouze Krásky mohou díky svému talentu měnit jejich zevnějšek i povahu. Po jejich doteku touží každý, ale jen ti, kteří zaplatí, si mohou jejich služby dovolit.

Camellie je Kráska, ale to jí nestačí. Chce být nejlepší Kráskou v zemi. Tou, kterou si vybere samotná královna, aby sloužila její rodině a žila spolu s ní na královském dvoře.

Pozlacené zdi paláce však skrývají tajemství. Camellie a její sestry brzy zjistí, že jejich schopnosti lze zneužít pro velmi temné a zvrácené účely.

Nechá se Camellie přesvědčit, aby porušila tabu, riskovala život a použila svoji moc způsobem, o jehož existenci neměla potuchy? Pomůže umírající princezně, a navždy tím změní svět?

"Krásky jsou naprosto fascinující. Barvitý svět plný propracovaných detailů i postav, je okouzlující i děsivý zároveň. Knihu jsem přečetla jedním dechem a okamžitě se zamilovala do všeho, co nabízí: chytrou a talentovanou hrdinku, tajemnou romanci a pravé přátelství."

– Marie Rutkoski, autorka bestsellerové trilogie Kletba vítězů

Více
369 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 448
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 05.03.2020
Formát 135x203 mm
Hmotnost 0,5 kg
Jazyk čeština
Původní název The Belles
Původní jazyk angličtina
Překladatel Zuzana Švábová
EAN 9788025346273
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Recenze

Databazeknih.cz - Krása je v krvi


„Upřímně jsem nečekala, že se mi Krásky budou líbit až tak moc. Po více než 8 letech čtení young adult je v žánru fantasy velmi těžké mne překvapit něčím novým. Dhonielle však vsadila na výjimečný a dle mého názoru vcelku originální nápad, který v knize prostě fungoval.“

Autor

Dhonielle Claytonová

Dhonielle Claytonová

Spisovatelka s vášní pro cestování vyrostla ve Washingtonu, D. C. Vystudovala anglickou literaturu se zaměřením na tvorbu pro děti a dětskou literaturu. Několik let působila jako učitelka druhého stupně, poté také jako školní knihovnice. Je provozní ředitelkou neziskové organizace We Need Diverse Books, která se propaguje diverzitu literatury dostupné dětským a mladistvým čtenářům.

Zobrazit profil autora