Velká knihovna – Z kostí a inkoustu


Rachel Caine

Informace a vědomosti byly a jsou klíčem k moci!

Alexandrijská knihovna – největší a nejslavnější knihovna starověku – uchovávala tisíce vzácných knih a dokumentů. Pak ale přišel ničivý požár, který vše pohltil. Co by se však stalo, kdyby k jejímu zničení nedošlo?

Jess Brightwell je pašerák knih. I když je mu teprve šestnáct, už velice dobře chápe, že černý obchod s knihami vynáší. Ve Velké knihovně v Alexandrii je totiž uloženo veškeré vědění světa a vlastnit knihy je přísně zakázáno. Proto se najdou mnozí, kteří jsou za ně ochotni nemálo zaplatit.

Když Jess dostane možnost studovat ve Velké knihovně a stát se jedním z mála, kteří tam mohou pracovat, neváhá. Je přece skvělé dostat se k zákulisním informacím tolik důležitým pro jejich rodinný obchod!

Brzy se však ukazuje, že Knihovna je mnohem temnější a zlověstnější místo, než si vůbec dokázal představit. Nevysvětlená úmrtí spolužáků, tajuplný učitel a podivná atmosféra strachu dávají tušit, že ti, kteří Knihovnu ovládají, nehrají čestnou hru. Nejde jim o ochranu velkých myšlenek. Jde jim o ovládání vědomostí, a tím i celého světa…

Více
299 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Další tituly ze série "Velká knihovna"

Detailní informace

Počet stran 344
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.10.2017
Formát 135x203 mm
Hmotnost 0,51 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název The Great Library 1 – Ink and Bone
Původní jazyk angličtina
Překladatel Alžběta Kalinová
EAN 9788025333907
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem