NARNIE – Lev, čarodějnice a skříň

2. díl


C. S. Lewis

2. díl světového fantasy bestselleru.

Je spousta dveří, ale pouze jedny vedou do jiného světa. Projděte s námi do země zázraků a kouzel - do Narnie! Sledujte příběh sourozenců Petra, Zuzany, Edmunda a Lucie v zemi obrů, trpaslíků, kentaurů a dalších tajemných bytostí, zakletých Bílou čarodějnicí. Dokážou s pomocí moudrého a zároveň strašlivého lva Aslana zlomit její temnou nadvládu?

Čtyři sourozenci projdou tajemnou skříní a ocitnou se v Narnii – v zemi, kde žijí mluvící zvířata a kterou ovládá zlá Bílá čarodějnice. Děti se snaží obyvatelům Narnie pomoci, ale když jsou všechny naděje téměř zmařeny, návrat bájného lva Aslana zvrátí běh událostí a do země konečně přijde jaro.

Nenechte si ujít fantasy bestseller, který nadchl miliony čtenářů po celém světě.

Stejně jako jeho kamarád Tolkien, C. S. Lewis přetvořil svěž fantazie, obohatil jej krásou a dal mu zcela nový a jedinečný rozměr. V současné době musí každé nové království fantazie podstoupit srovnání s Narnií.

- Lloyd Alexander (oblíbený autor fantasy literatury)

Více
199 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 200
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 16.03.2015
Formát 135x203 mm
Hmotnost 0,21 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
Původní název The Chronicles of Narnia 2 -The Lion, the Witch an
Překladatel Veronika Volhejnová
EAN 9788025323250
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor

C. S. Lewis

C. S. Lewis

Clive Staples Lewis byl irský spisovatel, básník a profesor anglického jazyka a literatury na univerzitě v Oxfordu. Od mládí ho fascinovala severská a řecká mytologie, měl rád legendy a pohádkové příběhy. Byl blízkým přítelem J. R. R. Tolkiena, autora Hobita a Pána prstenů. Jeho nejznámějším dílem je série knih Letopisy Narnie. Lewisova díla byla přeložena do více než třiceti jazyků včetně češtiny. Knih z této série se prodalo více než sto milionů výtisků. Některá Lewisova díla byla zpracována jako divadelní nebo filmové adaptace.

Zobrazit profil autora