Byl jednou jeden člověk


Byl jednou jeden člověk – Leonardo da Vinci

Byl jednou jeden člověk – Leonardo da Vinci

Vydejte se na fascinující cestu do historie lidstva. Doprovázet vás bude moudrý Maestro a jeho zvídaví, bystří a vtipní přátelé. Tentokrát s nimi zamíříte do 15. století, kdy končí středověk. Na jeho místo nastupuje renesance a ve Florencii se ve vynalézavosti předhánějí ti nejlepší vědci a umělci své doby. Po boku našich hrdinů se seznámíte s jistým Leonardem da Vincim, jehož nesmrtelnému dílu se obdivujeme dodnes.

Číst více
Byl jednou jeden člověk – Stoletá válka

Byl jednou jeden člověk – Stoletá válka

Vydejte se na fascinující cestu do historie lidstva. Doprovázet vás bude moudrý Maestro a jeho zvídaví, bystří a vtipní přátelé. Stoletá válka postaví francouzské království proti anglickému. Černá smrt a bitvy u Kresčaku nebo Poitiers poznamenají celé toto období. Navzdory všemu ale naši přátelští hrdinové pomohou vybudovat budoucnost a v boji se postaví po bok Johanky z Arku...

Číst více
Byl jednou jeden člověk – Vikingové

Byl jednou jeden člověk – Vikingové

Vydejte se na fascinující cestu do historie lidstva. Doprovázet vás bude moudrý Maestro a jeho zvídaví, bystří a vtipní přátelé. Tentokrát nás zavedou mezi vikingy. Budeme sledovat jejich dobyvačná tažení i mořeplavecké výpravy, poznáme však i jejich každodenní život. Vypravíme se na lov velryb, poznáme severská božstva, oslavíme slunovrat, zúčastníme se pohřbu, při kterém se nepláče, a mnoho dalšího.

Číst více
Byl jednou jeden člověk – Starověký Řím

Byl jednou jeden člověk – Starověký Řím

Vydejte se na fascinující cestu do historie lidstva. Doprovázet vás bude moudrý Maestro a jeho zvídaví, bystří a vtipní přátelé. Tentokrát zavítáme do starověkého Říma. Budeme sledovat jeho budování a rozkvět, po boku odvážných hrdinů vyrazíme do bitvy, navštívíme zápasy gladiátorů, staneme se svědky vzestupu a pádu císaře Gaia Julia Caesara a mnoho dalšího.

Číst více
Byl jednou jeden člověk - Úrodná údolí a Egypt

Byl jednou jeden člověk - Úrodná údolí a Egypt

Vydejte se s dětmi na fascinující cestu do historie lidstva! Doprovázet vás bude moudrý Maestro a jeho zvídaví, bystří a vtipní přátelé. Tentokrát se vypravíte do starověkého Egypta a Mezopotámie. Hravým a zábavným způsobem se dozvíte, jak se lidem podařilo ovládnout sílu řek a zúrodnit okolní krajinu na jejich březích. Čekají na vás nejen pyramidy a faraonové, ale také David s Goliášem a mnoho dalšího.

Číst více
Byl jednou jeden člověk - Pravěk

Byl jednou jeden člověk - Pravěk

Vydejte se s dětmi na fascinující cestu do historie lidstva! Doprovázet vás budou moudrý Maestro a jeho zvídaví přátelé, které si oblíbilo už několik generací dětí z celého světa. Hravým a zábavným způsobem se dozvíte, kde se v hlubinách vesmíru vzala planeta Země a jak na ní vznikl život. Podíváte se do věku dinosaurů, seznámíte se s prvními lidmi a zjistíte, jak žil člověk neandrtálský či člověk kromaňonský.

Číst více