Temné nadání


Svět je v rukou Mocných, kteří vše ovládají svojí magickou Silou. Obyčejní lidé jsou nuceni jim otrocky sloužit. Rodina Hadleyových se chystá nastoupit na desetileté nucené práce a doufá, že se jim podaří vše ve zdraví překonat. Jejich plán se však brzy začne hroutit a Mocní krutě zasáhnou do jejich osudů. Podaří se jim být ještě někdy spolu?

Temné nadání - Zářící ruiny

Temné nadání - Zářící ruiny

Systém nucených prací se začíná bortit. V centru veškerého dění jsou i sourozenci Abi Hadleyová a její bratr Luke. Oba mají důvod nenávidět vládnoucí rodinu Jardinů. Luke ale ví, že pokud chtějí dosáhnout svého, musí se spojit s nejmocnějším členem klanu, nevypočitatelným Silyenem. Aby ukončili dlouholetou tyranii a změnili osud celého světa, musí riskovat a vzdát se toho, co je pro ně nejcennější. Jsou připraveni takovou oběť podstoupit?

Číst více
Temné nadání – Padlé město

Temné nadání – Padlé město

Plán Hadleyových zůstat během nucených prací spolu utržil značné trhliny. Luke je ve vězení za vraždu, kterou nespáchal. Abi utekla, aby ho osvobodila a prokázala jeho nevinu dřív, než ho magie zničí. Silyen Jardin se snaží ovládnout prastaré magické schopnosti, zatímco jeho rodina intrikuje a pokouší se zvládnout rostoucí nepokoje. Ulice Londýna začíná barvit krev, nastávají temné časy. Svoboda a vědění mají velkou cenu. Kdo ale bude splácet účty?

Číst více
Temné nadání – Zlatá klec

Temné nadání – Zlatá klec

Svět je v rukou Mocných. Díky magické Síle ovládají politiku, obchod, finance i životy obyčejných lidí. Ti, kteří mezi ně nepatří, musí nastoupit na desetileté nucené práce. V naději, že zůstanou pohromadě, nastupují Hadleyovi do služby společně se svými dětmi. V den odjezdu je však šestnáctiletý Luke poslán do nejhoršího pracovního tábora v zemi. Zbytek rodiny odjíždí do přepychového sídla nejmocnější rodiny v Anglii. Budou ještě někdy spolu?

Číst více