Brontík


Brontík - Rytíř z pravěku

Brontík - Rytíř z pravěku

Dvojčata Týna a Tobík jedou se školou na výlet a samozřejmě sebou vezmou své pravěké kamarády Brontíka a Létavce. Při prohlídce hradu si všimnou nenápadného zaprášeného obrazu. Je na něm maličký, velmi hubený rytíř. Jeho brnění je pomačkané a zrezivělé. Pak se stane divná věc – rytíř na Brontíka mrkne! A toho hned napadne, že se musí za neznámým rekem vypravit. Jak jen tenhle střemhlavý let do středověku dopadne?

Číst více
Brontík – Vzhůru do pravěku

Brontík – Vzhůru do pravěku

Týna s Tobíkem ukrývají ve strýčkově domě dinosaury – malého Brontíka a ptakoještěra Létavce. Bohužel o nich ví i profesor Karoch a reportér Louda. Chtějí dinosaury chytit, zkoumat a proslavit se tím. Při jedné honičce Létavec spolu s ostatními kamarády proletí časem až do pravěku. Ani tam ale nejsou v bezpečí: ve vodě na ně zaútočí ještěr a na souši zas obrovský tyranosaurus. Podaří se jim vyváznout se zdravou kůží?

Číst více
Brontík - Kamarád z pravěku

Brontík - Kamarád z pravěku

Když si dvojčata Týna a Tobík vyrazila se strýčkem Norbertem do hor na lyže, jistě netušila, že najdou zmrzlé dinosauří mládě. A už vůbec by je nenapadlo, že když ho odnesou do hotelu, tak rozmrzne a probudí se k životu. Brontík brzy porozumí lidské řeči a dobrodružství na sebe nenechá dlouho čekat. Týně a Tobíkovi je jasné, že s takovým domácím mazlíčkem se už nikdy nebudou nudit!

Číst více