Trosečníci v čase


Jonáš a jeho kamarád Karlos zjistí, že patří do skupiny dětí, které se před třinácti lety ztratily v čase. Než se ale věci dají do pořádku, každé ze ztracených dětí musí splnit svůj úkol v jiném historickém obodobí.

Trosečníci v čase 3 – Ohrožení

Trosečníci v čase 3 – Ohrožení

Jonáš a jeho sestra Katka se vydávají na další dobrodružný výlet v čase. Tentokrát odlétají do minulosti s Andreou, která pochází z doby, kdy byla Amerika objevována mořeplavci a přistěhovalci z Evropy tam zakládali nové kolonie. Jejich cestu však naruší nečekaná nehoda a děti se ocitnou jinde, než měly v plánu. Je to náhoda nebo záměr neznámého nepřítele? Stojí za vším tajemný cestovatel v čase, který si nechává říkat Účko?

Číst více
Trosečníci v čase 2 - Poslání

Trosečníci v čase 2 - Poslání

Alex, Karlos, Jonáš a jeho sestra Katka se propadli v čase do středověké Anglie. Brzy se ukáže, že Karlos je ve skutečnosti král Eduard V. a Alex zas jeho mladší bratr Richard, vévoda z Yorku. Opojení z královského postavení ale trvá jen do okamžiku, kdy si uvědomí, že jsou v londýnském Toweru vězněni. Podaří se dětem opravit čas a vrátit se do současnosti? A jak vyřeší skutečnost, že podle známé historie byli Richard a Eduard zavražděni?

Číst více
Trosečníci v čase 1 – Setkání

Trosečníci v čase 1 – Setkání

Jonáš a jeho kamarád Karlos od malička věděli, že jsou adoptovaní. Jednoho dne oba dostanou podivný dopis, ve kterém stojí: Měj se na pozoru, jdou si pro tebe! A následují další. Při pátrání po identitě tajemného pisatele kluci odhalí šokující skutečnost: před třinácti lety se objevilo letadlo, jehož jedinou posádku tvořilo třicet šest nemluvňat. Nikdo ho neviděl přistávat, a neví se, odkud přiletělo. Jonáš a Karlos byli tehdy na jeho palubě...

Číst více