Pendragon


Edice světové fantasy Vám přináší nejzvučnější jména a díla oblíbeného žánru. Knihy s mečem na hřbetě – to je fantasy v celé své pestrosti, rozmanitosti a kráse!

Kroniky Deštné divočiny - Dračí město

Kroniky Deštné divočiny - Dračí město

Lidé i draci konečně doputovali k bájnému městu Kelsingra. Z paluby živé lodi Tarman, vedené svérázným kapitánem Leftrinem, objevují svět strašidelných ulic lemovaných obrovskými budovami z černého kamene a míjejí sochy, které vypadají jako živé. Proč slyší podivný šepot a mají pocit, že je někdo pozoruje? Čas běží a chalcedští vrazi jsou drakům i strážcům v patách. Kdo bude slavit vítězství?

Číst více
Království lotosu – Rudá křídla

Království lotosu – Rudá křídla

Gage a Smrťák splnili své poslání a úspěšně doručili vládkyni jednoho z Lotosových království zprávu od čarodějky z Messalinu. Ukázalo se, že obsahuje neobvyklou hádanku, která by měla pomoci v nadcházející válce, ale nikdo ji nedokáže rozluštit. Zatímco Smrťák zůstává u mladé královny Mrithuri a připravuje se na válku, Gage se vydává do nehostinné pouště. Pouze tam, v zemi draků, kde člověk nemá šanci přežít, může najít řešení hádanky…

Číst více
Zarua - ztracené město

Zarua - ztracené město

Čarodějova učně Paddrena trápí podivné vize, ve kterých se objevuje město na pokraji vyhlazení. Když zemře jeho mistr a Řád čarodějů odmítne tuto násilnou smrt vyšetřovat, Paddren se zaváže, že vraha odhalí. Pátrání ho zavede na cestu plnou nájemných zabijáků, sekt a nestvůr stvořených krvavou magií. Ale jeho nic nezastaví. Vize, které ho spojují se vzpomínkami dávno mrtvého čaroděje, jsou klíčem k rozluštění mnoha hádanek. A on je hodlá vyřešit.

Číst více
Stavitelé

Stavitelé

Zjizvená tvář, zlomené křídlo, ukradená země. Jejich poslední práce nedopadla dobře... Léta plynou, šrámy se hojí, vzpomínky ale čím dál víc hořknou. Zvířata z Kapitánovy družiny přežila, musela se ale začít držet při zemi. Pomalu si budovat nový život a snažit se zapomenout na prohranou válku. Nyní se ale všechno změní. Kapitán cítí ve vouskách, že čas pro pořádnou odplatu konečně dozrál.

Číst více
Kroniky Deštné divočiny – Dračí strážce

Kroniky Deštné divočiny – Dračí strážce

Od chvíle, kdy mocná dračice Tintaglia pomohla lidem z kupeckých měst porazit nepřátele, uběhlo mnoho let. Obchodníci zapomněli na své sliby, že se postarají o znetvořené draky, a teď hrozí, že draci zemřou. Proto je nařízeno přesunout je do jejich bájné pravlasti. Nikdo však netuší, kde domov majestátních tvorů leží. Společná pouť lidí a draků tak přinese spoustu útrap, ale také radostí a dobrodružství, které předčí jejich nejdivočejší představy.

Číst více