Zarua - ztracené město


Suzanne Rogerson

Edice světové fantasy Pendragon přináší nejzvučnější jména tohoto žánru oceňovaná kritikou i čtenáři.

Čarodějova učně Paddrena trápí podivné vize, ve kterých se objevuje město na pokraji vyhlazení. Když za tajemných okolností zemře jeho mistr a Řád čarodějů odmítne jeho smrt vyšetřovat, Paddren se zaváže, že s pomocí svých přátel vraha odhalí.

Pátrání je zavede na strastiplnou cestu plnou nájemných zabijáků, sekt a nestvůr stvořených krvavou magií. Ale Paddrena nic nezastaví. Vize, které ho spojují se vzpomínkami dávno mrtvého čaroděje, jsou klíčem k rozluštění mnoha hádanek. A on je hodlá vyřešit.

Zjistí, proč bylo město Zarua opuštěno? Zachrání svůj lid před temnotou, která se ze zapomenutého města začíná šířit?

O autorce:

O AUTORCE

Suzanne Rogersonová žije v Middlesexu s manželem a dvěma dětmi.

Svou první knihu napsala ve dvanácti letech. Na prahu dospělosti objevila žánr fantasy a od té doby se ho drží. Impulsem k vážnému psaní jí byl odchod na mateřskou dovolenou a její manžel ji v tom jen podporuje – i když se občas zmíní, že by si mohla najít pořádnou práci.

Suzanne miluje zahradničení, a obzvláště práci s keři. Sbírá knihy, ráda se prochází s dětmi a sdílí s nimi svou vášeň pro přírodu a fotografii. Zajímá se také o historii a ráda navštěvuje hrady. Ale ze všeho nejradši se dívá na dobré filmy, nebo si s knihou zaleze do vany.

O edici PENDRAGON:

Slovo PENDRAGON pochází z velštiny a překládá se jako velitel nebo dračí hlava. Znalci Artušovské legendy je znají jako přídomek Artušova otce, krále Uthera. Pro nás představuje pomyslné spojení se světem mýtů, pověstí a hrdinských příběhů, a proto jsme si je vybrali jako název pro novou ediční řadu světové fantasy.

V edici PENDRAGON chceme čtenářům přinášet nejzvučnější jména a díla tohoto žánru. Autory nové i klasiky, jejichž kvalitu prověřil čas. Díla oceňovaná kritikou i čtenáři.

Pevně věříme, že se knihy s mečem na hřbetě stanou zárukou kvality a že žánr fantasy představí v celé jeho pestrosti, rozmanitosti a kráse.

Více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji