Spolkla mě knihovna


Klára Smolíková

Dobrodružná výprava do historie knih a knihoven od oblíbené autorky Kláry Smolíkové.

David by mohl číst neustále – při chůzi, v posteli, pod lavicí i na záchodě. Jenže do jeho přeplněné knihovny se už žádná další kniha nevejde. Když se pokusí silou nacpat do regálu ještě jednu útlou knížečku, knihovna se naštve a kluka spolkne i s kocourem Koniášem.

Tím začne dobrodružná výprava do knižní historie. Dvojice navštíví knihovny šlechtické i klášterní, místa zarovnaná hliněnými destičkami i vzácnými papyry. Potkají knihovníky, učence a písaře, budou pomáhat s knihtiskem a hledat ztracený svitek. Držte jim palce, ať najdou způsob, jak knihovnu přesvědčit, aby je vyplivla zpět.

Více
Získaná ocenění:
SUK - Čteme všichni, 2017, Cenu knihovníků klubu dětských knihoven SKIP
229 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 72
Datum vydání 14.09.2017
Formát 216x276 mm
Hmotnost 0,534 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Vojtěch Šeda
EAN 9788025333143
Věk od 8
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Recenze

kultura21.cz - Dobrodružné pátrání po historii knihoven, Jana Vyskotová


„…Klára Smolíková umí vtáhnout do děje. Píše lehce, se skrytým humorem a s nadhledem. Děj se navíc stává přitažlivým díky kresbám Vojtěcha Šedy. Nejdůležitější příběhy knihoven jsou vyprávěny komiksovou formou... Forma i obsah knihy se výborně doplňují. Text je psán velmi kultivovanou češtinou, přitom blízkou dětskému čtenáři, kterému je kniha především určena. Ale tahle kniha určitě potěší i rodi... Více

Autor

Klára Smolíková

Klára Smolíková

Už při studiu na vysoké škole publikovala v dětských časopisech a od té doby se věnuje psaní komiksů a vymýšlení hravých rubrik. Učila knihovníky, přednášela na vysoké škole, pracovala v muzeích a zároveň psala články, scénáře a učebnice. První knihu pro děti vydala ve třiceti letech, ale až o deset let později odešla na volnou nohu. Prosadila se neobvykle pojatými populárně-naučnými knihami kombinujícími příběh, komiksové a naučné pasáže. S druhým manželem Jiřím W. Procházkou píše detektivky pro děti i dospělé.

Zobrazit profil autora